Zorka Babić : Veliki srpski kuvar (Trebinje 1912)

Zorka Babić : Veliki srpski kuvar (Trebinje 1912)
Artikal: 21271 : Tezina: 0.8 kg
Zalihe: 0 u zalihama
Opis: Trebinje 1912, tvrdi nakn. polukožni + meki orig. povez, stanje: skoro odlično**, str. 601+12, ćirilica, vidi opis i slike

12 980 RSD

Dodaj na listu

Veliki srpski kuvar: Nakon duge upotrebe i kušanja recepata sredila i napisala Zorka J. Babić (1912)

Iz predgovora: 
Puštajući drugo izdanje moga velikog srpskog kuvara u srpski svijet mogu samo da ga najtoplije preporučim srpskoj domaćici, koja ga je s osobitom ljubavlju primila čemu je najbolji dokaz, što se prvo izdanje gotovo iz mašine prodalo. U ovom izdanju smo se držali u svemu reda, koji smo zaveli u I. izdanju, ispravivši pogreške koje su se potkrale.

Mostar, u Julu 1913. 
Zorka Babić, rođ. Mitrović
(Verovatno štamparska greška. Treba u julu 1912. pošto je i ovo treće izdanje izašlo iste 1912. godine)


Moj veliki srpski kuvar doživio je evo za kratko vreme i treće izdanje, što je najbolji dokaz da se odavno osjećala potreba za ovakom priručnom kuhinjskom knjigom. Nastojala sam da i ovo izdanje bude što savjesnije urađeno i ispravljeno, te ga najtoplije preporučujem pažnji srpskih domaćica. Ujedno ovom III. izdanju dodala sam još jedan tabak, koji sadrži još neka jela, koja nisu ušla u I. i II. izdanje.

Mostar, u decembru 1913. g. 

Zorka Babić, rođ. Mitrović

(Takođe verovatno štamparska greška. Treba u decembru 1912.)


** Manje fleke od starosti, na poslednjoj strani reparirana ivica stranice. Vrlo redak primerak sa originalnim mekim omotom, posebno što je u ovom slučaju broš omot vrlo lepo očuvan.

Na našem Blogu (aknjige.com) možete pročitati tekst "Stari srpski kuvari"